top of page

יום הסובלנות 16/11/2024

לקט פעילויות חינוכיות

יצרה ואצרה: מיכל גוטליב פרידור


רציונל

"סובלנות היא דבר שקל לנו לדרוש מאחרים וקשה יותר לקיים בעצמנו. בלהט להגן על שלנו - אנחנו רומסים בקלות את רגישויות האחר". אורי בנקי, אביה של הצעירה שירה בנקי שנרצחה במצעד הגאווה בירושלים בשנת 2015. 

ב 1995, הכריז אונסק"ו - ארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם על 16 בנובמבר כיום הבינלאומי לקידום הסובלנות בעולם. מטרת היום היא להעלות למודעות הציבורית את חשיבותה של הסובלנות כלפי האחר והשונה מאתנו ואת הסכנות הטמונות לחברה בהיעדרה.  

יחידה זו, פותחה עבורכם צוותי ההוראה, והיא כוללת מערך להגדרת המושג ומגוון דרכי התייחסות עם התלמידים/ות. מסיפור מגדל בבל המקראי, דרך סיפורה של שירה בנקי, הצעירה שנרצחה במצעד הגאווה בירושלים, סיפורה המרגש של נבחרת הספורטאים/איות הפראלימפיים של ישראל ועד סיפורו של נעם חורב על ציונה, הציפור השונה בעלת הכנף האחת.  ליד כל יחידת תוכן רשומה התייחסות לטווח הגילאים אליו היא מיועדת.

אנו ממליצות לסיים ב'מבט מהרהר' - הזדמנות לרפלקציה וסיכום אישי של התלמיד/ה.

פעילויות חינוכיות

פותחים חלון - מהי סובלנות? (רב גילי)

"הכבוד, הקבלה והערכה של מגוון עשיר של תרבויות, דרכי ביטוי והתנהגויות שיש בעולמנו. .." 

      הצהרת אונסק"ו בדבר עקרונות הסובלנות שהוכרזה ב 16 לנובמבר 1995  

"הכרה בזכותם של אחרים להחזיק במנהגיהם השונים, יחס מכבד כלפי דעות מנוגדות, כלפי אמונות זרות וכדומה" האקדמיה ללשון עברית 

CC BY-NC-ND 4.0 https://pixy.org/‏  |  קרדיט: https://pixy.org/4537282/ https://pixy.org/4537282/

מה בין סובלנות לסבלנות?  

שתי המילים מקורן בשורש ס.ב.ל 

סַבְלָנוּת (patience) – אורך רוח, היכולת להמתין לדבר או להתמיד בדבר. 

סוֹבְלָנוּת (tolerance) –סבלנות לדעות המנוגדות לשלי. היכולת לסבול קיומן של דעות אלו במקביל לדעותיי המנוגדות.  הכרה בקיומן ובזכות קיומן של דעות אחרות ושל מוסכמות תרבותיות אחרות. בלעדי הסובלנות, לא יכולה להתקיים דמוקרטיה מרובת דעות והשקפות עולם.


פרדוקס הסובלנות - קרל פופר (פילוסוף בן המאה ה 20) טען כי סובלנות בלי גבולות מוליכה בהכרח להעלמותה של הסובלנות. עלינו לתבוע לעצמנו, בשם הסובלנות, את הזכות שלא לנהוג סובלנות בחסרי הסובלנות. עלינו לטעון שכל תנועה המטיפה לאי־סובלנות מעמידה עצמה מחוץ לחוק, ובהסתה לאי־סובלנות ולרדיפות עלינו לראות דבר פלילי ('אפס סובלנות לאלימות' - מכירים?). 

שתי המילים מקורן בשורש ס.ב.ל . שורש זה היה במקור במשמעות פיסית - לשאת מסע (כמו מקצוע הסבל). לאחר שמשה גדל בבית פרעה הוא יוצא אל אֶחָיו וכך נאמר: "וַיְהִי בַּיָּמִים הָהֵם וַיִּגְדַּל מֹשֶׁה וַיֵּצֵא אֶל אֶחָיו וַיַּרְא בְּסִבְלֹתָם"  (שמות ב, יא). הסבל שהוא רואה הוא סבל פיזי של עבדים נושאי חומר ולבנים, אבל ברור שהקושי הפיזי הולך כאן יד ביד עם קושי נפשי, וכך אנו מבינים זאת כיום. (האקדמיה ללשון עברית)


via Youtube | 31/07/2016 | נעמה כהן ברוכי | סובלנות



 

הצעה לפעילויות

פעילויות שפה

על סבלנות וסובלנות

חפשו במילון את המילים סבלנות, סובלנות - כתבו הגדרה אישית/כיתתית (במחברת, על הלוח או בקובץ משותף כמו Padlet).  מהן אותיות השׁורש המשותפות למילים אלו? לאיזו משפחת מילים הן שייכות? אילו מילים נוספות שייכות למשפחה? (סובל, סיבולת, סֵבֶל, סבל, נסבל, סובלני, סביל, סובלנות, סבלנות). נסו לחשוב על  הקשר האפשרי במשמעויות בין המילים סבלנות, סובלנות וסבל. 

מיון מילים - סובלנות / אי סובלנות

סיזיפוס והמושג סבל

על התפתחות המושג סבל מפיסי (נושא משא) לרגשי והקשר שלו לסבלנות וסובלנות - ניתן להרחיב באמצעות סיפורו של סיזיפוס מהמיתולוגיה היוונית: 

על פי הסיפור, סיזיפוס היה מלך רע וערמומי. האלים הענישו אותו בכך שלאחר מותו, בשאול, הוא נידון לדחוף לעד סלע ענק במעלה ההר רק כדי שכשיגיע הסלע לפסגת ההר ישוב ויתדרדר לתחתיתו. סיזיפוס נידון לדחוף את הסלע במעלה ההר שוב ושוב ושוב. מכאן המונח ׳עבודה סיזיפית׳ המתאר עבודה קשה, חד גונית, תמידית וחסרת תכלית.

האם סבלו של סיזיפוס הוא פיסי בלבד? נסו לתאר את תחושתו של סיזיפוס כאשר נאלץ שוב ושוב לדחוף את האבן הגדולה רק כדי לראות אותה מתדרדרת פעם אחר פעם. האם נדרש סיזיפוס לתכונת הסבלנות? האם סבלו היה קטן יותר אם משא האבן היה כבד פחות?

יוצר בשימוש במחולל בינה מלאכותית ChatGPT. פרומפט: ציור של סיזיפוס

פעילות אומנותית

הכנת כרזה

פאזל השונות הכיתתי



מגדל בבל - "ולא ישמעו איש את שפת רעהו" (טרום יסודי-חטיבת ביניים)

הסיפור המקראי של מגדל בבל (ספר בראשית, מיד לאחר סיפור נוח והמבול), מאפשר הנמקה למגוון ולשונות התרבותית שבעולמנו. בסיפור, עם תום המבול, יוצא נוח מהתיבה עם בניו, נכדיו וניניו, עם עצום הדובר שפה אחת. כדי למנוע את הסכנה להכחדתם שנית, מחליטים בני האדם להתאחד, לעשות לעצמם שם, כוח ולבנות מגדל אדיר שראשו בשמיים. אלוהים שביקש למנוע את בניית המגדל הביא לקריסת החזון כשבלבל את שפתם עד שלא הבינו איש את רעהו ונפוצו על פני כל הארץ. סיפור מגדל בבל - כי שם אלוהים מחליט לבלול (לבלבל) את שפתם- מדגים כיצד אי הסובלנות לשונות מביאה למשבר ולכישלון.  

"וַיֹּאמְרוּ הָבָה נִבְנֶה-לָּנוּ עִיר, וּמִגְדָּל וְרֹאשׁוֹ בַשָּׁמַיִם, וְנַעֲשֶׂה-לָּנוּ, שֵׁם:  פֶּן-נָפוּץ, עַל-פְּנֵי כָל-הָאָרֶץ...ויאמר אדוני, הן עם אחד ושפה אחת לכולם, וזה החלם לעשות ועתה לא יבצר מהם כל אשר יזמו לעשות. הבה נרדה ונבלה שם את שפתם אשר לא ישמעו איש שפת רעהו. ויפץ אדוני אתם משם על פני כל הארץ ויחדלו לבנות העיר. על כן קרא שמה בבל כי שם בבל אדוני שפת כל הארץ ומשם הפיצם אדוני על פני כל הארץ" (בראשית יא' פסוק ד' - ט') 


סרטון לגילי טרום-יסודי-יסודי (01:18-03:30):

via Youtube | 09/12/2013| כאן חינוכית | תנ"ך בחרוזים - מגדל בבל


הצעה לפעילות

נקרין את השיר "אצלנו בחצר" - נעמי שמר

via Youtube | 28/01/2012| kidstv | אורחים לקיץ בביצוע ילדי בי"ס למוזיקה


נשאל: כמה שפות מדוברות אצלנו בכיתה? בשכבה? בבית הספר?

נציג את תמונת הקיר "אני אוהב אותך", בפריז מאת האומנים פרדריק בירון וקלייר קיטו עם המשפט 'אני אוהב אותך ' ב - 311 שפות שונות.  נסו לאתר בתמונה שפות שאתם מכירים.


https://www.flickr.com/photos/ingridt/51984603114/
קיר האהבה

נסו גם אתם ליצור 'קיר בינלאומי' (בכיתה, במסדרון ביה״ס) - 

בחרו מילה (שלום? אהבה? סובלנות?) ותרגמו אותה לכמה שיותר שפות.  

צרו 'קיר בינלאומי' המבטא את העושר התרבותי (המילה בשפות שונות). ניתן להחליט שמדי חודש מחליפים את המילה וכך יוצרים קיר בינלאומי מתחלף לאורך השנה. בסיום השנה, ניתן אף ליצור תערוכה שנתית מסכמת. 


שירה בנקי - "מוטב ללמד את הטוב מאשר לגנות את הרע" (על יסודי)

חלק מהפעילויות יכולות להתאים גם לשכבות הגבוהות ביסודי, הפעילו שיקול דעת.


שירה בנקי הייתה נערה צעירה מירושלים, תלמידת כיתה י' באחד התיכונים בעיר. במהלך חופשת הקיץ, ב 30 ביולי 2015 הצטרפה שירה לחבריה ויחד צעדו במצעד הגאווה שהתקיים  בעיר. ישי שליסל, חרדי ישראלי שהתנגד למצעד, התנפל עליה בדקירות סכין ופצע אותה ועוד שישה צועדים אחרים. שירה נפטרה מפצעיה כעבור שלושה ימים. 


הוריה, אורי ומיקה בנקי, הקימו עמותה לזכרה - דרך שירה בנקי - שמתוך האמונה כי "עדיף ללמד את הטוב מאשר לגנות את הרע" יוזמת מגוון הרצאות, פרויקטים ופעילויות חינוכיות לקידום הסובלנות.   



מתוך טקס הדלקת המשואות 2022 - כאן שידורים:


 

הצעה לפעילות


דגל הגאווה (יסודי)

דגל הגאווה, המכונה גם דגל החופש, הוא אחד הסמלים של קהילת הלהט"ב  (לסביות, הומוסקסואליים, טרנג'נדרים ובי-סקסואליים). הדגל הומצא בשנת 1978 בארצות הברית, על ידי האומן גילברט בייקר במצעד הגאווה בסן פרנסיסקו 1978. בדגל הראשון נכללו 8 צבעים ולכל צבע היתה משמעות:


דגל המקור 1978: נתפר ידנית ונישא במצעד הגאווה בסן פרנסיסקו ביוני 1979 ורוד: מיניות, אדום: חיים, כתום: בריאות, צהוב: אור השמש, ירוק: טבע, טורקיז: אמנות, אינדיגו: הרמוניה, סגול: רוחניות.

בנובמבר 1978, בעקבות אירוע מהומות במהלכן נרצח האורווי מילק, חבר עיריית סן פרנסיסקו הומוסקסואל מוצהר, נוצר ביקוש לדגל וחברת דגלים עירונית יצרה את הדגל משבעה צבעי בדים שהיו לה במלאי:

הדגל השני 1978: של חברת Paramount Flag : אדום, כתום, צהוב, ירוק, טורקיז, כחול וסגול 


 הדגל השלישי והנוכחי עוצב ב 1979 פס השביעי נטה להיות מוסתר על ידי עמודי התאורה כשנתלה ולכן עברו לדגל עם שישה צבעים: אדום, כתום, צהוב, ירוק, כחול וסגול


  1. חלקו דף נייר והכינו דגל גאווה.

  2. צלמו דגל גאווה בו נתקלתם/ן בימים אלו. כתבו היכן צולמה התמונה ומהי מטרת הנפת הדגל במקום זה לדעתכם/ן?

דרך שירה בנקי (יסודי-על יסודי)

פעילות מכירה לגיוס תרומה לעמותת 'דרך שירה בנקי' (אפשר למכור חפצים ישנים במצב טוב, תכשיטים שהתלמידים והתלמידות יוצרים, עבודות אמנות בנושא סובלנות ועוד). פרטים להעברת התרומה באתר העמותה  


דומים-שונים (על יסודי)

מבוסס על מערך שיעור של משרד החינוך, חמד"ת 2018

  1. הכיתה מתחלקת לקבוצות של 5-6 משתתפים :  

    • עליכם/ן למצוא במינימום זמן מאפיין אחד הזהה לכולכם/ן (פרט לחברים/ות בכיתה/בקבוצה) 

    • עליכם/ן למצוא קטגוריה שבה כל חברי/ות הקבוצה שונים/ות זה מזה (למשל: מאכל או שיר אהוב, גובה, צבע שיער) 

  2. כל תלמיד/ה מקבל/ת כרטיסיית: מצאו חבר/ה ש..... 

    • אוהב/ת לאכול את אותו המאכל כמוך  

    • שונא/ת לשחק במשחק שאת/ה ממש אוהב/ת:  

    • הטעם שלו/ה במוסיקה שונה לגמרי משלך  

    • יש לכם מאפיין חיצוני זהה (לדוגמה: גובה, צבע שיער, משקפיים, נמשים) 

    • שונא/ת את סדרת הטלוויזיה שאת/ה מכור/ה לה 


      קיימו שיחה בעקבות הפעילות: מה היה קל יותר למצוא - מישהו/י דומה או שונה?  משהו חדש שלמדתם/ן על חבר/ה או על הכיתה כולה.


 

מצעד הגאווה - הוא מצעד מחאה שנתי, המתקיים בערים שונות ברחבי העולם, ובו צועדים/ות חברי וחברות קהילת להט״ב בקריאה להכרה בקיומם/ן, בזכותם לשוויון. בין הזכויות המשפטיות שעליהן מוחים/ות המפגינים/ות - הכרה במערכות יחסים חד מיניות, היתר נישואים חד מיני, היכולת להקים משפחה דרך אימוץ ופונדקאות ועוד. ראשיתו של המצעד במהומות סטונוול בשנת 1969 - פשיטה משטרתית על בר בניו יורק שנהגו להאסף בו חברי הקהילה. בתל אביב, צויין המצעד בישראל, לראשונה כמצעד רב משתתפים, ב 1998.
(חזרה למעלה ^)

נבחרת הספורטאים והספורטאיות הפראלימפיים של ישראל (יסודי-תיכון)



"השם, "המשחקים הפאראלימפיים", מבוסס על המילה היוונית Paraplegia = שיתוק בחלק התחתון של הגוף; עם השנים משהתברר כי לא כל המתחרים הם נפגעי שיתוק, שונה מקור המונח מיוונית, והוא מתבסס כיום על המילה פארא = ליד, ליד המשחקים האולימפיים" (מתוך וויקיפדיה


המקור ההיסטורי למשחקים הפראלימפיים בתחרויות שארגן פרופ' לודוויג גוטמן, רופא יהודי גרמני ששרד את השואה השתקע בבריטניה ונחשב לפורץ דרך בטיפול בפציעות בעמוד השדרה. כדי לקדם את הפעילות הספורטיבית של פצועי מלחמת העולם השנייה שהיו מרותקים לכיסאות גלגלים, אירגן תחרות חץ וקשת למטופליו שנפתחה במכוון ביום הפתיחה של אולימפיאדת לונדון 1948. ב-1960 החליף הוועד האולימפי הבינלאומי את המשחקים שנערכו עד אז במספר גרסאות (תחת השם סטוק מנדוויל, בית החולים בו עבד גוטמן) בתחרות מפוארת רשמית. בשנת 1960 נערכו משחקי סטוק מנדוויל הבין־לאומיים בפעם הראשונה ברומא, איטליה, במקביל למשחקים האולימפיים. תחרות זו נחשבת כיום למשחקים הפראלימפיים הראשונים.  

מאז 1960 משתתפים ספורטאים וספורטאיות ישראליים במשחקי הקיץ הפראלימפיים. ב 1968 אף ארחה מדינת ישראל את התחרות בתל אביב. במהלך השנים זכתה ישראל ב-397 מדליות, מהן 133 מדליות זהב, 127 מדליות כסף ו-137 מדליות ארד. היא מדורגת במקום ה-15 הכללי בטבלת מדליות הקיץ בכל הזמנים.  

אחד הספורטאים שריגשו מדינה שלמה הוא השחיין עמי דדאון שזכה במשחקי פריז בארבע מדליות (2 זהב, 1 כסף ו 1 ארד). עמי, בן 23, נולד פג כשהוא נכה בארבע גפיו. מאז גיל 5 הוא מתאמן ומתחרה בשחייה.

עמי דדאון, שחיין פראלימפי שר את התקווה בטקס חלוקת המדליות  (מתוך ספורט 5)

  • אלבום ניצחון- תערוכת צילומים של הצלם גלעד קוורלצ'יק שתעד את המשחקים הפראלימפיים בטוקיו 2020 (שימו לב, תערוכה זו עלולה להיות קשה לצפייה



 

הצעה לפעילות


קמפיין לעידוד צפייה (על יסודי)

התנסות בביצוע תרגילי ספורט עם מוגבלות (יסודי-חטיבת ביניים)

משלבים ומשתלבים (חטיבת ביניים)

קמפיין פרסומי לשילוב קטועי גפיים בחברה (על יסודי)

בעקבות מלחמת חרבות ברזל , מספר הפצועים קטועי הגפיים המשוקמים גדל במרחב הציבורי. חברת האופנה רנואר בחרה במסר משלב ביום העצמאות האחרון: קמפיין העצמאות של רנואר -וגם, אתם עוד תראו אותנו בכל מקום צרו עם התלמידים/ות קמפיין פרסומי (כרזות, מצגת) המשלב תמונות אנשים עם מוגבלות תחת המסר - 'אנחנו חלק מהנוף' (או כל מסר אחר אליו תגיעו עם התלמידים/ות). 

בעקבות צפייה בסרט (רב גילי)

לציונה יש רק כנף אחת / סיפור ילדים (טרום יסודי-יסודי)

מאת נעם חורב, איור: ריקי מוספי 

ציונה היא ציפור שנולדה עם כנף אחת בלבד. כאשר מגיע החורף הקר וחברותיה של ציונה נודדות לארץ חמה, היא נשארת לבדה בעמק כי אינה יכולה לעוף ולנדוד אתן. ציונה יוצאת למסע שבמהלכו היא פוגשת חברים חדשים ומגלה את הקסם הטמון בייחודיות ובשוני של כל אחד ואחת מאיתנו. 




 

הצעה לפעילות

תערוכת חפצים

הקמת תערוכת חפצים שבורים - מחפצים אמיתיים שהילדים/ות מביאים/ות מהבית.  

תערוכת ציורים

ברוח הסיפור- הקמת תערוכת ציורי חפצים 'מקולקלים' (אופניים עם גלגל אחד, סיר בלי מכסה, שעון בלי מחוגים) שהילדים/ות מציירים/ות.

"ציונה קטנה, אפשר להגיב?"

לאחר קריאת הסיפור והדיון בעיקבותיו, בקשו מהתלמידים/ות לכתוב את התרשמותם/ן מהסיפור בצורת מכתב לציונה. את המכתבים ניתן להציג על פני הלוח בכיתה.

אוטיסט - זו לא קללה (יסודי-על יסודי)

מומלץ להפעיל רגישות אם בכיתה משולב/ת ילד/ה עם אוטיזם ולהיוועץ עם אנשי מקצוע בביה"ס ועם הורי התלמיד/ה. 


מספר התלמידים/ות שאובחנו על הרצף האוטיסטי גדל בעשור האחרון פי 7 (נתוני כנסת ישראל, פברואר 24) ועומד על 44,377 תלמידים. כ- 60% משולבים בחינוך הרגיל. אחד מכל חמישה תלמידים בחינוך המיוחד הוא תלמיד/ה עם אוטיזם. אוטיזם הוא הפרעה נוירו (עצבית) התפתחותית נרחבת ולה שני מאפייני בסיס מחייבים: קושי בתקשורת בין אישית וקושי עם שינויים והצמדות לדפוסי התנהגות קבועים וחזרתיים (עמותת אותי, עמותה ישראלית לאוטיזם). הסימפטומים משתנים בדרגת החומרה שלהם מתלמיד/ה לתלמיד/ה  ויש לבחון כל אחד מהם על רצף שבין קיים ולא קיים. ילדים עם אוטיזם שונים אלו מאלו כמו שילדים בלי אוטיזם שונים זה מזה. אדם עם אוטיזם הוא קודם כל אדם בעל אישיות ייחודית ועולם פנימי שאותם יש להכיר כדי לסייע ולקדם. לכל אדם עם אוטיזם רמת תפקוד וצרכי תמיכה מהסביבה שונים. יום המודעות העולמי לאוטיזם מצויין בכל שנה ב 2 באפריל. 


(סרטון אנימציה הסבר על אוטיזם /כתיבה ובימוי: אלכס אמלינס. מותאם לילדים, תורגם לעברית על ידי העמותה לילדים בסיכון-'אותי', 5.30 דק')


 

הצעות לפעילות


כולנו שונים וזה נפלא

לפני הצפייה בסרטון  'דברים מדהימים קורים' חלקו לתלמידים ולתלמידות את דף העבודה ובקשו מהם למלא אותו. שתפו בדברים שנכתבו במליאה.

שני צדדים

תוך כדי הצפייה (דקה 1.37 ואילך) בקשו מהתלמידים והתלמידות לרשום במחברת משהו אחד חיובי ומשהו אחד מאתגר שלמדו על אנשים עם אוטיזם מהסרטון.

רפלקציה לאחר צפייה

בסיום הצפייה, חשבו יחד - מה ניתן לעשות כדי לשלב יותר ילדים עם אוטיזם בחיי היומיום שלנו בביה"ס ובחברה בכלל. 

"פשוט תתנהגו רגיל - זה רק אוטיזם" ו"פלפלים צהובים"

תוך כדי שיחה ניתן להראות קטעים המדגימים או עוסקים באוטיזם.



הגברת מודעות

החליטו על מעשה אחד שתעשו ככיתה למען הגברת המודעות בביה"ס/בשכונה.



רפלקציה

לרגל יום הסובלנות הבינלאומי, בחנו ביחידה זו את מושג הסובלנות מהיבטים שונים: 

ניסחנו הגדרה לשונית והתבוננו בהיבט שפתי-מילולי -במונחים סבלנות סובלנות, ומה בין שתי המילים לשורש ס.ב.ל…

חזרנו למקורות לבנייתו והפלתו של מגדל בבל בשל 'בלבול' וחוסר הקשבה…

צעדנו במצעד הגאווה הקורא להכרה ולזכויות קהילת הלהט"ב - הנפנו את הדגל והלכנו בדרכה של שירה בנקי ז"ל…קבלנו השראה מנבחרת הספורטיות והספורטאים הפאראלימפיים הישראליים ובדקנו באיזה אופן ניתן לעודד את המבט המכיל של החברה אל קטועי הגפיים ואת ההתלהבות הספורטיבית מהישגיהם. 

נחנו לרגע עם ספר הילדים 'לציונה יש רק כנף אחת' מאת נועם חורב ובקשנו לבחון את היופי שבשונות והיתרון שבחסר. ולא שכחנו להתמקד בילדות ובילדים עם אוטויזם ובחשיבות הסובלנות שלנו כחברה בהכלתם.


לקראת סיום, הקדישו זמן לרפלקציה שתאפשר סיכום עצמי ותובנות קדימה


 

בחרו בשיעור/פעילות/חוויה אחת שעברתם תוך כדי לימוד הנושא 


בקשו מהתלמידות ומהתלמידים לכתוב במחברת (לתלמידים הצעירים - אפשר להציע לכל תלמיד/ה לבחור שאלה אחת להתייחסות): 

  • מחשבה שעלתה במהלך הלמידה?        

  • הרגשה שעלתה במהלך הלמידה?

  • משהו שעורר בי התנגדות וקושי בקבלתו ודרש סובלנות?        

  • משהו שהיה משמעותי עבורי ואקח איתי להמשך הדרך?

  • משהו אחד שהיה חסר לי בלמידה?

  • מישהו שהייתי רוצה לדבר איתו על מה שלמדנו ביחידה?

  • היזכרו במקרה של היעדר סובלנות מצידכם/ן - כיצד הייתם/ן פועלים/ות אחרת היום? 


הצעות לפעולות אקטיביות עם סיום היחידה: 

  1. חשבו על פעולה אחת שתוכלו לעשות כדי לעודד סובלנות בכיתה/בביה"ס/בשכונה.  התחייבו לבצע אותה ושתפו את הכיתה בתהליך. 

  2. צרו אמנה כיתתית לעידוד הסובלנות בחברה (בכיתה, בוואטס אפ ובכלל).

  3. צרו פלייליסט כיתתי של שירים המייצגים לדעת התלמידים והתלמידות סובלנות. 

  4. צרו תערוכת קִינְצוּגִי כיתתית - מסורת היפנית של הקינצוגי (חיבור מוזהב) מדגישה את הפגמים ובחיבור בינהם את הייחודיות. בקשו מכל תלמיד ותלמידה להביא עמם כלי (ספל, צלחת, קערית) שניתן לשבור ולהדביק. לילדים הצעירים מומלץ שהשבירה תעשה בבית בהשגחת הורים וכל החלקים יגיעו לביה"ס בתוך קופסת נעליים. מוצרים: דבק אפוקסי, אבקת נצנצים בצבע זהב, מקל וכלי לערבוב, כפפות חד פעמיות בגודל מתאים לכף הילד/ה. סדרו את החלקים בהתאם לסדר הדבקתם. לכמות קטנה של דבק אפוקסי הוסיפו מעט אבקת זהב וערבבו היטב. מרחו על החלקים השבורים והדביקו. המתינו עד שמתייבש. תוכלו להכין תערוכה של החפצים שהרכבתם מחדש. מתוך כתבה בynet


    נשמח לשיתוף בתוצרים דרך המייל info@mypisga.org או לתגובות פה למטה.




  


Commenti


bottom of page